Запитване за Оферта за Гаражна Врата

За да изготвим оферта специално създадена за Вас, моля попълнете информацията в полетата предоставени от ляво, като следвате инструкциите от картинките. Ще се свържем с Вас възможно най-скоро!

Различните видове гаражни врати

Често срещан въпрос, който получаваме е, какви са различните видове гаражни врати? След това обикновено следва, защо има значение какъв тип гаражна врата избирам и от каква имам нужда?

И двата въпроса са чудесни и често са необходими, за да разберете коя определена гаражна врата може да е най-подходяща за вас. Различните типове гаражни врати ще ви помогнат да постигнете различна функционалност, както и различни стилове. За жилищни гаражни врати има 3 основни типа, от които можете да избирате:

  • Ролетна гаражна врата / Ролетна Врата
  • Секционна гаражна врата
  • Гаражна врата тип крило (позната още като „Накланяща се врата“)

Един от ключовите начини да разберете разликата между всеки от горните три вида врати е как се отварят. Начинът, по който се отваря гаражната врата, обикновено е лесен за проверка както при ръчни, така и при автоматични гаражни врати.

Ролетната гаражна врата се отваря плъзгайки завеса нагоре в коловозите и се търкаля около вал (или цев). Изглежда сходно на навиването на килим във формата на цилиндър, който след това седи отгоре на отвора на гаражната врата.

Секционните гаражни врати се различават по това че вратата е разделена на различни панели или секции, откъдето идва и името й. Обикновено вратата се състои от 4-5 панела и има панти между всеки панел. При отварянето на вратата секциите се въртят и се плъзгат нагоре като остават под тавана на гаража.

Гаражната врата с противотежест (наричана още „накланяща се“  или тип крило) е може би един от най-лесните типове за разпознаване, когато се отвори. Това е така, защото цялата врата се отваря като един плътен панел. Това обикновено е за по-персонализирани дизайни на гаражни врати.

Сега, след като знаете как да идентифицирате различните типове гаражни врати, нека ви обясним малко повече за всяка от тях.

Ролетна Гаражна Врата / Ролетна Врата

Това е типът врата за който повечето хора се сещат като се каже “гаражна врата”, било то автоматична или ръчна.

Този тип врати са трайно и практично решение за достъп, което може да се използва за жилищни и търговски обекти. Често срещаните приложения на ролетните гаражни врати е за отваряне на гараж или за подмяна на ограда (а не за оградна порта).

Качествените ролетни врати са изградени от оребрен профил, който осигурява стабилност и здравина на стоманената завеса, докато се движи вертикално нагоре и се търкаля около барабана. Това изглежда много подобно на гаражната врата „навита като килим“ и позиционирана над отвора на гаража в тази ролка. Този тип врата добавя допълнителна сигурност към дома ви или работното място, независимо от това дали е ръчна или автоматична.

Секционна Гаражна Врата

Секционните гаражни врати са малко по-модерни поради факта че осигуряват набор от различни стилове, цветове и покрития, които ви позволяват да персонализирате вашата гаражна врата според вашия дизайн и вкус. Този тип врати могат да включват и характеристики като топлоизолация, прозорци и вентилационни решетки. Въпреки че секционните врати могат да се управляват и ръчно, много по-добро решение е когато те са свързани към автоматичен отваряч, персонализиран за спецификата на вратата (като височина, тегло и брой на панелите към вратата).

Гаражна Врата Крило

Предимството на гаражните врати с противотежест (тип крило) е, че те могат да бъдат проектирани и конструирани така, че да се побират в конкретно помещение. Това означава, че можете да проектирате рамката и системата на вратите да отговарят на желаната облицовка за вратата. Въпреки че понякога може да има ограничения на методите за тегло или закрепване, за да се осигури добър живот на продукта с минимална амортизация, е важно да работите с хора които разбират от този тип врати. За това ние от Гаражна Врата сме готови да работим с вас, за да гарантираме, че дизайнът и функционалността са постижими.

За поръчки, моля обадете се на:

0889 08 08 99